Wij helpen u!

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Het stond er echt: Wij helpen U! En dan ook nog met een uitroepteken. Eerst begreep ik het bericht niet zo goed, maar met het woordenboek erbij kwam ik er wel uit. Ga niet de weg op! Ook al met uitroepteken terwijl het er buiten toch een stuk rustiger uitzag dan de dag ervoor. “Als u zonder brandstof bent, zet uw auto aan de kant en ga dan bij iemand anders in de auto zitten”. Mooie tekst zou het geweest zijn, mits het natuurlijk iets eerder was verstuurd. Dit bericht werd verstuurd naar iedere mobiele telefoon door het Ministerie van Binnenlandse zaken van het land waarin wij wonen. En het kwam binnen op vrijdagmiddag, vierentwintig uur later dan toen de sneeuwstorm zich aandiende. En dat ook terwijl er duizenden mensen waren gestrand door deze totale overval van sneeuw.Veel werden door vrijwillige hulpverleners geholpen. Mensen die zorgden voor dekens, eten en drinken. Maar de echte hulpdiensten, die onder de regering vallen, kwamen een dagje later, dat was eigenlijk alles. Niets om je echt druk om te maken want tenslotte had de Minister toch zijn best gedaan om iedereen een sms te sturen. Bravo! Ook met uitroepteken natuurlijk. Bravo!

Vrijdag 15 maart is een nationale feestdag en daarom gingen veel mensen de dag ervoor wat eerder naar huis om dit mooie lange weekend te vieren. Zo ook de hulpdiensten, want dat zijn natuurlijk ook maar mensen. En waarschijnlijk ook de Minister want ook hij is maar een mens met een gezin dat op hem wacht om de vrije tijd te vieren. Waarom er op dat moment niets gedaan werd bleek uit latere verklaringen. Zie hiervoor:
http://www.kuifjeinhongurie.com/ hij kan het heel mooi vertellen.

Nu is alles weer rustig. Het waait nog wel behoorlijk maar het grootste deel van de sneeuw is gesmolten en als de zon eenmaal doorbreekt blijft er in het geheugen niet veel over van de sneeuwstorm die ons land teisterde. Maar niet de zin: Wij helpen U! Die zal nog heel lang in ons geheugen blijven. Wij helpen U! Ook al was het een dagje later.

5 thoughts on “Wij helpen u!

    • Katinka en Jos
      Dus als ik het goed heb, is het eigenlijk nog gekker dan ik dacht. Zijn wij geluksvogels, dat Vadofone onze redding had kunnen betekenen. Als de sms op tijd was geweest.

      Mip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s