Wat een heerlijkheid!

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Wat kan een jaar omvliegen en toch tegelijk zo lang duren. Zaterdagmiddag stonden ze voor de deur. Haar eeuwig mooie staalblauwe ogen waarin je zomaar zou kunnen verdrinken glanzend en zijn toch al gebruinde mooie kop waarvan het haar een jaartje grijzer is geworden. Het jaar leek omgevlogen, maar deze zaterdag kroop in tijd voorbij. Ron en Arwen, ze zijn er weer.

Het is zo bijzonder om ze weer in de armen te sluiten. En er zijn zoveel dingen te vragen en te vertellen. Maar eerlijk gezegd, eenmaal aangeland laten ze hun ogen dwalen en nemen de klussen in zich op.

Gisteren waren ze getuigen hoe wreed een kip kan zijn. Nu kan ik daar natuurlijk wel iets over vertellen, maar een “live” actie maakt toch altijd veel meer indruk. Het gezicht van Arwen sprak boekdelen toen zij één van de Shopia’s op geduchte wijze een zelf gevangen ratje zag stikken om het daarna te verorberen. Of om er daarna met z’n allen een elastiek wedstrijd van te maken. Nee, een kip is niet zo aardig. Hoewel, zolang ze eieren geeft blijf ik er toch wel van houden

Voor vandaag lagen er allerlei plannen voor de tuin. Onkruid en gras lagen in het plan van aanpak. De zon schijnt volop en op de heetste momenten van de dag zoeken we schaduw. Maar eerst moest er een nieuwe filter in de waterput. Een filter die een groot deel van de kalkvorming verminderd. Ron en Hans stonden rond de put, waarna in een kreet mijn naam klonk. De put stond vol water, er was een lek in de leiding. Met een grote emmer hoosde Ron het water eruit en kreeg na veel gekronkel en gedoe de kraan dicht. Ik belde het waterbedrijf en ergens in de ochtend zagen zij al snel wat het probleem was. De kraan, een hele oude, had het begeven. Nu zit er nieuwe op, loopt het water weer gewoon uit de kraan en konden wij alsnog een deel van het plan uitvoeren. Grasmaaien, onkruid benaderen met de bosmaaier en Arwen (ik voor een veel kleiner deel) tussen de brandnetels achter het hek waar plaats gemaakt moet worden voor rietmatten om de wind te breken. Hun vakantie is begonnen. En wij? Wat zijn we blij dat zij er zijn! Maar het meest nog om de liefde en onze mooie vriendschap. En de foto’s volgen later.

Mip

 

One thought on “Wat een heerlijkheid!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s