Huisconcert.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.
We hadden een muzikaal weekend. Hoewel het zaterdag wel wat beweeglijker was dan zondag. Er was een feestje in het dorpshuis. Erg veel zin hadden we er niet in. De laatste keren droeg een vrouwelijk muzikaal wonder op een sinthesizer haar talenten voor. Maar elke keer was het hetzelfde. We gingen toch, al was het maar voor even. Tot ons geluk troffen we een andere muzikant aan die de zaal werkelijk liet deinzen en dansen. Het was toch wat later toen wij badend in het zweet de dansgelegenheid verlieten.

Zondag hadden we voor het eerst in tijden weer een huisconcert. De straatmuzikante, waarover ik in oktober al schreef, had ik een tijdje geleden uitgenodigd. Hiervoor nodigden wij Hongaarse en Nederlandse vrienden uit om dit geheel op te luisteren. Nu had ik maar één liedje gehoord daar in de straten van Pécs en toen ons huis gevuld was met zoveel vriendschap vroeg ik me ineens af of dit wel een goede keuze was. Mijn doel was om deze dag in warmte en vriendschap door te brengen om te vieren dat Hans een half jaar na zijn operatie genezen is. Hierbij wilde ik de rampzalige periode afsluiten en een nieuw leven aankondigen.

Ze zat op een hoge stoel, omringd door nieuwsgierigen. Ze stemde haar gitaar. P richtte de standaard met microfoon op haar en stelde zijn opname apparatuur in. Ze beroerde de snaren van haar gitaar en daar kwam het geluid. Ik zag wat mensen opveren. Vriendin M kwam achter mij staan. “Ik krijg helemaal kippenvel van die stem!” fluisterde ze in mijn oor. Vriendin E zag ik met grote belangstelling kijken. En onze Hongaarse vrienden? Die zongen allemaal zachtjes mee.

_HAM3404

Hoe krijg je vijfentwintig mensen in één keer stil. Gewoon mooi zingen.

_HAM3410

We zaten tot op de trap. Heerlijk dicht bij elkaar.

_HAM3424

Die kleintjes stelen harten. Vooral als ze ook nog eens gaan zingen.

Het werd een hele mooie middag waarbij de muziek en vriendschap centraal stonden. Op naar het nieuwe leven dan maar!

Mip

2 thoughts on “Huisconcert.

 1. Vsrosbc, 19 november 2013

  Hallo Hans en Miep,

  Ik zie dat jullie een zeer geslaagde huiskamerconcert hebben gehouden. Misschien toch wel iets voor de beeldhouwer zijn expositie in januari. Zou ik alsnog het adres en telefoonnummer van je mogen hebben zodat hij contact met haar kan opnemen.

  In afwachting van jullie antwoordt.

  Met vriendelijke groet,

  Gerard

  7926 Vsrosbc Kossuth Lajos utca 5 Magyarorszg Tel: +36 73454191

  Date: Mon, 18 Nov 2013 16:03:07 +0000 To: gerard_paus@hotmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s