Eerbetoon.

Als regen mistroostig kan zijn werd dat gisteren nog eens benadrukt. Rond half vijf reden we in het donker Nagypall binnen. De straatverlichting weerkaatste op het natte asfalt. In de verte gloorde het zachte licht van de galerie. Bij het hek twee vlammende fakkels. Voor de deur van de galerie een aangeklede tafel met daarop een vaas met bloemen naast de foto van Frouke, bijgelicht door kaarslicht.

_HAM3470

_HAM3468

De kerk was het eerste punt van samenkomst van de herdenkingsdienst. Dorpsbewoners zochten hun weg naar de houten banken. Veel bekende gezichten die ik alleen ken als vrolijk en hardwerkend tijdens de jaarlijkse openingsdag van de galerie op 1 mei. In de deuropening verschenen Edith en Sándor, steun en toeverlaat van Frouke en Eddy. Edith’s gezicht getergd door het grote verdriet. We omhelsden elkaar. Sándor streelde onze haren zonder woorden, omdat er geen woorden te vinden waren.

De kerk raakte vol. Omringd door dorpsgenoten, vrienden en bekenden brachten we de laatste groet aan Frouke, wiens kracht en energie zoveel mensen bij elkaar heeft gebracht. Wij kunnen ons nog steeds niet voorstellen dat ze nooit meer terug zal keren.

_HAM3471

_HAM3472

Mip

3 thoughts on “Eerbetoon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s