Rovarok Hotel.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Het is alweer een tijd geleden dat Hans en ik spraken over het hotel. Hoe groot het moest worden, van welk materiaal en vooral waar het zou moeten komen te staan. Zoals het hoort van natuurlijke gebruikte materialen, daar waren we al heel snel uit.

Ik ging op zoek welke bouw het beste zou passen. Vooral omdat er het nodige aan materiaal lag waar tot op heden niets mee werd gedaan. Wachtend op een toekomst liep ik er dagelijks langs en opeens vielen twee dingen samen. De foto die ik tegen kwam en het materiaal. En zo ging ik uiteindelijk toch aan de slag. Op een mooie zonnige dag sleepte ik alvast wat materiaal richting de moestuin, want daar waren we het samen over eens, daar zou het hotel moeten komen. Toen het materiaal eenmaal opgestapeld stond moest ik alleen nog op zoek naar een dak. En ook dat stond hier gewoon in voorraad.

Om goed te weten welke bewoners van het hotel welkom zijn moest ik nog even het een en ander onderzoeken. Welk insect vindt wat fijn. Inderdaad insect, want daar is het hotel voor bedoeld. Bijen en dan vooral de wilde variant, vlinders, wespen (ja, ook die), pissebedden, lieveheersbeestjes, wormen, slakken en vooral niet te vergeten de oorworm en nog vele andere soorten. En kleine tuindieren natuurlijk zoals egels, muizen, kikkers en padden. Een soort ark van Noach, maar dan niet voor mensen en grote dieren. Ik begon het interieur uit te zoeken en kwam uiteindelijk met een schat aan producten en dat allemaal uit eigen tuin.

Ik knipte bamboe. Verzamelde rot hout, bladeren,stro, kruiden, wilgentakken en  takken van de perzikboom. Verder nog oude dakpannen en enkele oude bloempotten. Dinsdag, toen het een uitermate mooie zonnige dag was, ging ik aan de slag en dat terwijl Hans ergens in een bos was om nog een lading sleedoorn te plukken. Ik wilde klaar zijn voor hij terug zou komen. En nu is het zo goed als klaar: Rovarok (insecten) Hotel. Aan het einde van de winter zal ik de kamers nog eens extra aanvullen, nog net voordat de eerste gasten zich zullen gaan nestelen. Als het hotel goed aanslaat en de gasten voelen zich er heerlijk thuis dan zal worden bekeken of wij een keten van deze hotels in de tuin gaan plaatsen. Maar nu eerst wachten tot het voorjaar, dan weten we het zeker.

L1040275

De eerste bouwlaag.

L1040272

Een deel van de inrichting.

L1040278De tweede verdieping.

L1040281Nee, poes FeFe dit wordt niet voor jou gemaakt.

L1040277Speciaal voor de wilde bij, die schijnt er gek op te zijn.

_HAM3706Nog meer te verzamelen.

_HAM3709En verder met inrichten.

L1040284Klaar voor de gasten van komend jaar.

Mip

 

 

3 thoughts on “Rovarok Hotel.

  1. Wat mooi geworden! Wordt vast heel druk met gasten en misschien nog wel andere dan je verwacht, dit is ook voor zwerfhondjes, katjes een paradijsje. Vooral die kamer linksonder!
    Zet je er een webcam op, kunnen we meegenieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s