Feestelijk.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Sappig groen gras. Een prachtige ochtend dauw. De geur van mint als ik mijn handen door het kruid haal. De roos die haar gele knoppen op de zon opent. Een bij die duizelig landt op de balustrade van het terras bij vrienden waar we buiten heerlijk aan de koffie zitten.

Paardenbloemen, uitlopende stokroos en uitlopende fruitbomen. Een wandeling door de tuin waar we met ons hoofd in de wolken lopen. Wolken muggen welteverstaan.

In t-shirt gaan we aan tafel. Een vloedgolf aan eten schuift voorbij. Heerlijke kippenbouillon met lange vermicelli. Gevulde koolbladeren. Gepaneerd varkensvlees gevuld met kaas, ham en paddenstoelen. Gepaneerde vis. Rijst met maïs. Aardappelpuree. Sla met een dressing. Taart van yoghurt met frambozen. Kaakjes als kleine tompouce, gevuld met pudding en chocolade. Krentenbrood. Beigli in twee soorten. Fruitbrood. Van alle soorten ook nog enkelen op een bord om mee te nemen naar huis. Alles in traditie en met liefde gemaakt door de vrouw des huizes. Wijn in een bierglas bijna tot aan de rand gevuld.

Bij thuiskomst moet ons lichaam eerst even bijkomen van deze vloedgolf. Niet veel later gaat de bel. Drie glanzende gezichten die een bord vol zoetigheden brengen. Soesjes, kokosballetjes, mini beigli’s, experimenten met andere taarten. We zetten het bord naast het andere meegekregen bord op het aanrecht.

Kerstmis 2013, het is hier een beetje warm maar tegelijk ook feestelijk warm. Hongaren zijn gewoon grote lieve schatten en dat is nog het meest feestelijke.

Voor nu dan maar de wens. Voor één keer wilden Pip, Beau en Jolene ook best een duit in het zakje doen. Maar wel in ruil voor een feestelijk kerstdiner. Dat komt vandaag.

KaartNL

2 thoughts on “Feestelijk.

  1. Wat fijn dat jullie zo kunnen genieten van al die gastvrijheid en alser dan ook nog drie honden in hun bruidsdagen zijn! het moet wel een feestelijke boel bij jullie zijn.
    Alle lieve wensen, gezondheid en geluk jullie toegewenst, van je één na oudste zus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s