Meeting Marcello.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Hij wordt in juli een jaar. Jong en aantrekkelijk als zijn naamgenoot Mastroianni vroeger  was. Temperamentvol en elegant. Vriendin E zou hem een gentlemen noemen.

Het grijs zo zacht als een wolk beschenen door de zon. De glanzende roodkoperen kleur schittert er dakpansgewijs doorheen. Op de kop een statige vuurrode kam. Hoog op de poten. Met een geweldige bos pronkveren die dienen als staart.

We dachten beiden hetzelfde. De mensen die hem te koop aanboden klopten. Zachtaardig met lieve gezichten. Sommige pluimvee handelaren nemen het niet zo nauw. Hoewel de woorden “niet zo nauw” iets anders doen vermoeden. Met tientallen samengeperst in een veel te klein hok.

Zo niet Marcello. Hij zat in een groot hok samen met één kalkoen. Ze haalden hem uit het hok en aaiden zijn prachtige zachte verenpak. Onze vraag of hij aardig was werd hier eigenlijk al mee beantwoord.

_HAM4490new

_HAM4491new

Hans plaatste hem in het kippenhok en sloot het hek van de de kleine ren. Marcello daalde met voorzichtige tred van de trap en tokkelde zachtjes. De kippendames konden hun oren niet geloven. Ze kwamen uit alle hoeken en gaten aan rennen en stroomden samen voor het gaas dat hen nog enkele millimeters van Marcello verwijderd hield. Het hek zwaaide open. Met parmantige pas betrad hij de tuin, de dames tegemoet.

_HAM4497new

_HAM4504new

Alsof hij hier altijd heeft gewoond, zo vanzelfsprekend volgden de dames hem  en pikten de dingetjes van de grond die hij aanwees. Hij lokte hen naar het water, dronk kleine slokjes en wachtte tot zij hetzelfde deden. Hoewel het op mij wel een beetje arrogant overkomt dat hij denkt dat hij de dames iets te leren heeft, volgden zij zijn instructies.

_HAM4515new

De groep is weer compleet en kan ik bijna niet wachten tot morgenochtend. Want gewekt worden door het gezang van een haan heb ik toch wel node gemist. Welkom Marcello! We hopen dat je een mooi en lang leven bij ons zult hebben.

Mip

_HAM4510new

10 thoughts on “Meeting Marcello.

  1. Kukelekuu zeg, een echte jeune-premier, heeft de dames direct ingepakt dus, de lellebellen.
    Fijn dat het hok weer compleet is lieverds!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s