Verdwenen woorden.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Ik heb ruzie met mijn computer. Althans met de programma’s die mijn computer draaiende moeten houden. Laatst zag ik een zin verschijnen: Dit programma is verouderd, installeer nu de nieuwste versie! En natuurlijk deed ik dat. Het duurde wat lang en van wachten word ik ongeduldig. Maar ik deed wat van mij gevraagd werd. Ik ging in de wachtstand. Aan het einde van de sessie verscheen de volgende zin: Uw computer is niet toereikend voor dit programma. Gelukkig stond er nog “Uw”, dat bedaarde mij enigszins. @#!@%&@, zo sprak ik dat ongeveer uit. Deze prachtige laptop heet toevallig wel Apple Powerbook en is pas negen jaar oud, maar kan geen nieuwe software in zich opnemen, omdat deze Powerbook te bejaard is. Nu laat ik me niet zo snel uit het veld slaan en werk gewoon met de mogelijkheden die ik heb. Tot vorige week.

Ik schreef een verhaal. Nee, ik schreef twee verhalen. Alleen dat laatste verhaal verdween. Zomaar, ergens in het nergens. Het ging over het Paasweekend en hoe leuk het was geweest. Nadat ik de blog had gepubliceerd was mijn Paasverhaal verdwenen. Omdat ik ook al zo’n bonje met het programma heb om er foto’s op te zetten, besloot ik mijn Paasverhaal later te gaan zoeken. Nu zeggen ze dat computers alles onthouden maar in dit geval zeker niet mijn Paasverhaal. Ik moet zeggen dat onze samenwerking er niet beter op wordt, die tussen de Powerbook en mij.

Paasweekend. Eigenlijk doen wij niet aan Pasen, maar toch. Het begon al op de zaterdag voor Pasen. Onze vrienden K&P hadden voor dit weekend de stad verruild voor een paar dagen platteland. Als je dat tenminste zo mag noemen waar zij wonen, want het is best wel heuvelachtig. Rond één uur hadden we afgesproken en we werden onthaald in een heerlijk warm huis met een prachtig gedekte tafel vol heerlijkheden. Gevulde eitjes, tzaziki met knoflook, gerookte zalm. Ach, eigenlijk teveel om op te noemen, zoveel variatie stond er op tafel. Heerlijk was het allemaal. Maar vooral ook het weerzien en de verhalen die we over en weer te vertellen hadden. De tijd vloog voorbij en het werd een fantastische middag.

Paaszondag hadden we afgesproken met P&E. Omdat zij beiden door het gebroken been van P alweer een tijdje aan huis vastgenageld zitten en P door het nieuwe gips bezig is met zijn wederopstanding vonden wij het tijd om hen eens extra te verwennen. Wij kookten voor hen. Een betere Paasgedachte kon ik eigenlijk niet verzinnen. En ondanks dat E een echte prinses van de keuken is kon zij de verrassing heel goed over zich heen laten komen. Ze nam een stoeltje en een lekker sigaretje terwijl ik mij ontfermde over de potten en de pannen. Buiten goot het uit de hemel en binnen was er een heerlijke sfeer en de geur van gekookte mosselen maakten dat nog eens extra feestelijk. Pasen is eigenlijk best wel leuk als je het zo bekijkt.

Paasmaandag hoorden wij dat wij op Paaszondag een Hongaars Paasmenu waren mis gelopen. B&Z wilden ons verrassen door om twaalf uur te roepen dat we aan tafel konden. Ze hebben staan roepen voor de deur, de batterijen van de bel leeg gebeld, maar we deden niet open omdat we ergens anders waren. B vond het jammer, ze had ons zo graag verrast met traditionele Hongaarse Paasgerechten. Misschien een andere keer beter. Wat ik ook miste was de traditionele parfumspray sessie. Ik had er echt inkopen voor gedaan. Rond half acht in de morgen klonk de bel en stonden de jonge knullen al in de aanslag met hun gedichten en natuurlijk met de parfumspray. Maar ik kwam net onder de douche vandaan en vond het niet handig om alleen in een handdoek gewikkeld naar het hek te gaan. Zo snel als ik kon kleedde ik me aan, maar ze waren al vertrokken. En keerden niet meer terug. Nu zit ik hier met zakken gevulde melkchocolade eitjes gehuld in paaskleur zilverpapier. Ik hoop dat die volgend jaar nog goed zijn.

Mip

 

 

 

One thought on “Verdwenen woorden.

  1. wat balen van je laptop, daar moet je op kunnen vertrouwen en niks is zo erg als verdwenen woorden. Wij vonden het ook leuk met Pasen en hopelijk zien we elkaar weer snel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s