Sissi.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Ze werd geboren in wat je een tehuis voor ongehuwde moeders zou kunnen noemen. Hier (en ergens anders ook) heet dat asiel. Na alarm van mensen die er verstand van hebben werd ze samen met haar moeder opgenomen in de kennel van vrienden die al jarenlang dit werk verrichten hier in Hongarije. Honden opvangen, verzorgen, heropvoeden en daarna herplaatsen bij mensen bij wie ze een goed leven krijgen.

Haar moeder is een prachtige rode border collie. Haar vader heeft iets van een jachthond waarvan wij denken dat zijn terrein ook de vuilnisbak zou kunnen zijn. Kortom, een prachtige mengeling met nieuw bloed.

Na de dood van Jolene heb ik gezworen nooit meer een teckel te willen. Nu kun je ziekte nooit voorzien, maar de veel voorkomende hernia bij dit soort honden en het grote verdriet dat daarbij komt heeft ons zo aangegrepen dat wij samen tot dit besluit zijn gekomen.

Willen wij een rashond? Nou, nee eigenlijk niet. Karakter is belangrijker dan ras. Niet veel anders dan bij mensen.

Ik was aan het werk in de moestuin toen Hans mij koffie kwam brengen. Hij begon een verhaal over een pup. Ik vond dat hij dat wel met mij mocht overleggen waarop hij antwoordde: Maar dat doe ik nu toch? Dat was waar. Toen ging het over twee tot drie weken. Ineens vond ik dat lang, veel te lang. Arwen is nog steeds in de leer als het honden betreft en ik zou het deze keer zo ontzettend leuk vinden dat zij kennis zou maken met een pup.

Dinsdagmorgen vroeg kwam er een email. Een uurtje later zaten we met z’n vieren in de auto richting de hondenopvang. En nu woont ze bij ons en draagt de naam Sissi. Ze is acht weken jong, nieuwsgierig, brutaal en vooral heel erg leuk. Haar naam heeft verschillende redenen. Allereerst hebben Hongaren een beetje moeite met het uitspreken van de namen van onze honden. Beau wordt Bob en Pip wordt Piep. En de naam Sissi kennen ze allemaal. Zowel qua uitspreken als de geschiedenis daarvan. Sissi is onze nieuwe prinses. Belachelijk, maar het is niet anders. Waarbij wel gezegd moet worden dat de eigenaren van de hondenopvang die naam niet over hun lippen kunnen krijgen. Toch riepen zij haar naam toen zij haar uit zwaaiden. Je ziet het, het went best als je maar oefent.

(wanneer je de video bekijkt, zet dan de kwaliteit in HD op z’n hoogst…is wel zo’n mooi beeld.)

Mip

8 thoughts on “Sissi.

 1. Wat heerlijk om te zien, we liepen ons al weer zorgen te maken of het allemaal wel goed zou gaan maar dat hoeft na het zien van dit filmpje echt niet meer, zo te zien is ze helemaal aangekomen en pakt ze de jongens al helemaal in,brutaal tot op het bot en een echte prinses die Sissi( zie je wel het lukt om haar naam te noemen)
  Geweldig fijn dat ze bij jullie een thuis heeft gevonden.
  Geef haar een dikke knuffel van ons.

  Ingrid en Peter

 2. Heerlijk, ik heb zitten genieten ! Ik dacht al meteen dat Sissi bij Ingrid vandaan kwam .-) blijkt ook wel uit hun reaktie. Weer een hondje, dat een goed leven krijgt!
  Haha, jullie weten, dat wij 2 “bengels” hebben….Gabber en Banjer….Intussen beiden een jaar jong nu….”Vergeet je tuin maar” .-( Rocky is intussen ruim anderhalf en sloopt niets meer, maar die 2 hebben het uitgevonden. Soms kijken we maar even een andere kant op, die lach op hun smoelen is echt goud waard, maar ze moeten dat niet zien.

  Liefs,
  Ine

 3. Ik smelt er bij weg… wat een vreugde. Wil toch vooral Sissi feliciteren met haar nieuwe huis, baasjes, broers en overig vee. Ze heeft het getroffen met zo’n familie! Is ook zichtbaar trouwens… alsof ze bij jullie geboren is, zo vrij en onbevreesd. Heerlijk allemaal!!!!!

 4. Beschuit met MUISJES (mEisjes) en gefeliciteerd.
  Wat een leuke dame……
  Als ze er maar niet uiteindelijk geen zin meer in heeft zoals Sissi zelve. Maar dat zal zekeer niet zo zijn bij jullie en het paleis te Gerde.

 5. Wat heerlijk om op deze site te lezen dat alle Zielepieten in een Aards Heaven terecht zijn gekomen!! Mensen, dank voor al jullie zorgen voor deze honden..!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s