Dansje doen…..

Daar ben je lekker mee

Goede vrienden van ons hadden bijna twee jaar geleden kennissen over de vloer en op dat moment had iemand in het dorp een teefje dat op werpen stond. Een teefje zó leuk dat je kon je kon aanvoelen dat zij wel héél erg leuke puppies zou voortbrengen…zelfs zo leuk dat de kennissen zich aanmeldden voor het moment dat de geboorte een feit was, want daar wilden ze wel een  pup van hebben. De kennissen gingen terug naar Nederland en toen de geboorte eenmaal een feit was stond het baasje van het teefje voor de deur….met een puppie. Onze vriend belde Nederland met de heugelijke mededeling dat hún puppie was geboren en hoe het nu verder moest. Na lang stamelen kwam het hoge woord eruit….dat ze het toch allebei te druk hadden en eigenlijk ook niet een echt geschikt huis voor het houden van dieren en blabla bla……Een lang verhaal kort…de kennissen zagen er toch maar van af en dat terwijl het baasje voor de deur van onze vrienden stond….. met het puppie in zijn handen.

Niet lang nagedacht….

Zelf hadden onze vrienden een Jack Russell die luisterde, (nou ja, luisterde? Inmiddels stokdoof en vrijwel blind…) naar de naam Ems en dus al tegen het einde van de houdbaarheidsdatum begon te raken en ach, wat maakte het dan uit als er nog een leuk hondje bij zou komen voor die laatste jaren. Dat leuke hondje bleef dus en kreeg de mooie Duna…dus allebei hun honden nu vernoemd naar een rivier. Ems leefde nog bijna een jaar en vervolgens was het voor Duna een stille en ietwat eenzame boel en dus was het een feestje wanneer ik hun grond betrad. Rauzen met stokken, flossen en ballen, dat was ze nodig had en zodra wij met de Peus voor de deur halt maakten, dan brak ze de tent af…want dat betekende spelen.
Voorzichitg peilde ik onze vrienden of het niet leuk zou zijn om Duna eens mee te nemen naar onze plek zodat ze kon spelen met ons gespuis en zodoende een sociaal gevoel ontwikkelen met soortgenoten, maar dat werd in eerste instantie iets afgehouden Dan maar een andere manier gezocht en gisteren trokken wij de stoute schoenen aan en belden of het geen tijd was voor een ‘speelkwartiertje’. Nou, dat was wel leuk idee sprak onze vriendin…dus kom maar op met die dondersteen van jullie

Veel lawaai….

Ik zette de motor uit en Duna sprong al tegen het hek op..blaffen als een gek en rondjes rennend, want dit werd spelen. Toen ze eenmaal die kleine Sissi ontwaarde veranderde haar gedrag en begon nijdig te reageren…en brulde het uit van woede. Niets van aantrekken en dan maar voor de leeuwen werpen is mijn beste ervaring op dit gebied….dus het hek ging open en het moet gezegd, het was een kwartiertje van oorverdovend en indrukwekkend gebrul waarbij het leeftijdsverschil weinig verschil maakte in de bijdrage tot dit volume. Indruk maken op elkaar en schijnaanvallen maar niet één keer werd er echt gebeten. Niet mee bemoeien en dus gewoon toekijken wat er zou gebeuren. Sissi kroop tussen mijn benen en maakte vandaar uit prachtige schijnaanvallen en ik hoopte dat het niet en passant mijn kuiten zou gaan kosten. Alles bij elkaar duurde het nog geen half uur of het dak ging eraf….rennen, racen en koprollen maken…het kon niet op en alles ging zo verdomde snel dat ik pijn in mijn handen kreeg van het fotograferen met een forse telelens van dit losgeslagen circus.
Een paar uur later waren beide honden totaal afgedraaid en lagen ze uitgeteld in het gras. Die avond was het voor onze Beau een teleurstelling want voor hem dit keer geen spel of schijngevecht met de kleine Sis…die sliep als een hele bos rozen.
Vatbaar voor een herhaling? Jawel…al is het maar om dan weer eens lekker een aantal mooie platen te kunnen schieten.

 

2 thoughts on “Dansje doen…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s