Steekgraag monster.

KortLevens verehalen en andere dierenvertellingen.

Het voelde niet zoals de vorige keer. Dat was ergens in maart van dit jaar en het weer was al heerlijk genoeg om zonder trui een beetje in de tuin te werken. De trui hing ik over het hek en werkte verder in mijn hemdje. Toen de zon begon te zakken sloeg ik de trui over mijn schouder en eenmaal weer thuis trok ik de trui aan. Precies op dat moment belde vriendin E om nieuwtjes en feiten te bespreken. Ik vloekte hartgrondig toen ik het gevoel kreeg alsof er een sigaret op mijn rug werd uitgedrukt. Niet dat ik daar enige kennis van heb maar ik kan me zoiets voorstellen.  Ik hing snel op maar voor ik de trui uit had had ik drie steken te pakken. Het werden harde gemene bulten met grote rode vlekken maar daar bleef het dan ook wel bij

Ook dit kwam het vanuit het niets. Het was gisteren zulk prachtig beetje regenachtig en vooral vochtig weer, dat we eindelijk weer eens normaal overdag in de tuin konden werken. Ik verdiepte mij dit keer in de tomaten die zo mooi en snel groeien in de strobalen, dat ik ze eens flink moest uitdunnen en opnieuw opbinden. Fijn werkje vind ik dat, vooral als ik bemerk dat het allemaal voortvarend gaat. Omdat ik nog stokken over had bracht ik die naar de “stokken bewaarplaats” in de tweede moestuin. En juist daar zag ik dat het onkruid ineens flink gegroeid was. Kleine moeite om dat beetje eruit te trekken. Ik hoorde een zware zoem rond mijn oor en voor ik ook maar kon reageren had hij mij te pakken. Aan de achterkant mijn hals. Een felle steek en daarna het gevoel van een brandende sigaar met een hele grote vuurpunt. Ik vloekte ook dit keer hartgrondig. Hans probeerde gelijk het gif nog liefdevol uit mij te zuigen. Er verscheen een grote brandblaar. Tot zover bleef ik eigenlijk nog best rustig. We pakten onze spullen bij elkaar en liepen richting huis. Het begon te jeuken in mijn oksels en liezen. Daarna mijn hoofd. In één klap was ik achttien jaar terug in de tijd. Toen eerst de adrenaline door mijn lichaam gierde, dat wat de jeuk veroorzaakte, en ik daarna in coma raakte. Laat ik zeggen dat ik ietwat onrustiger werd maar zolang ik niet braakte of incontinent werd was alles nog onder controle. En natuurlijk niets in huis. Alle medicatie ooit weggegeven aan mensen die het op dat moment nodig hadden. Nu is in mijn geval anti-histamine een belangrijk medicijn om in ieder geval ergste de zwellingen tegen te gaan. In eerste instantie bluste ik de brand met de alöe vera plant. Dat verzachtte de branderigheid maar niet de pijn. De vlek breidde zich uit tot over een deel van mijn schouder en naar de voorkant tot aan mijn rechter borst.

Alles is nu weer redelijk in orde. De stijfheid in de hals en de harde schijven zijn lastig, maar het branderige is wel een stuk minder. Hans haalde vanmorgen vroeg bij de huisarts het recept voor de juiste medicijnen en vanmiddag kon ik gewoon weer heerlijk buiten zijn en mijn klussen in de moestuin afmaken. Ik heb hem de nesten aangewezen die ik weet te zitten. Vanavond zullen ze worden weggehaald. De wesp, het zal nooit mijn vriend worden.

Mip

6 thoughts on “Steekgraag monster.

  1. Pff, heftig hoor. Het is iets wat mij ook kan gebeuren. Eén steek en ik zwel op. Ik heb dan ook altijd anti-histamine in huis. Ook als een hond op een gevaarlijke plek (tong, hals of oog) wordt gestoken prop ik een half tabletje bij ze naar binnen. Sterkte ermee en ik hoop dat de nesten snel verwijderd worden.

  2. Vorig jaar werd ik ineens gebeten door een insect. Ik heb de beet niet eens gevoeld, maar biinen tien seconden zwol mijn oog op als een ballon. Ruim een week kon ik niets meer zien. De huisarts zei : het komt van zelf weer goed…. En dat was ook zo., maar ik heb nu wel antihistaminetabletjes in huis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s