Experimenten.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Mijn nek zag eruit als een oude olifantspoot. Dat was de volgende dag. Maar de anti-histamine hielp snel en goed. Het uiterlijk is weer teruggekeerd naar normaal. Althans, wat in mijn geval normaal is. Qua wesp heb ik wel een medische achtergrond. Toen bleek dat mijn allergie dodelijk was ben ik tien jaar lang behandeld met de opbouw van wespengif. Twee jaar elke week. Drie jaar elke twee weken. Vijf jaar elke drie weken.(Voor Analysa: dat was in die periode) En juist daarmee heb ik mijn vrijheid terug gekregen die ik natuurlijk niet zomaar wil inleveren. Ik ben voorzichtig. Gebruik vaak handschoenen en normaal gesproken laat ik ook geen kleren slingeren in de tuin en als ik dat wel doe controleer ik ze altijd op ongedierte. Behalve die ene keer dan, omdat het zo vroeg in het seizoen was. Ook iets om van te leren. Maar waarom is die moestuin dan zo ontzettend belangrijk? We experimenteren met de strobalen. We experimenteren met autobanden. We experimenteren voor betere en mooiere resultaten. We maken al voor het zevende jaar gebruik van permacultuur. De resultaten met de strobalen zijn wisselend maar wat aanslaat is dan ook meteen geweldig. Vooral tomaten, pompoenen en kruiden laat de mond van onze Hongaarse vrienden open vallen. En voor mij geldt dat ik er gelukkig van wordt.

 

Wilde bloemen op de strobalen.

Tomaten, kruiden en tuinboven. Ook op de strobalen.

Paarse aardappeltjes van vriendin E. In de autobanden. Van de week de derde autoband erop gelegd, stro in de wangen van de band en daarna weer opgevuld met aarde. Nu afwachten wat het resultaat gaat worden.

Knofloop van vriendin Rita. In november in de volle grond en nu enorme bollen. En ze zijn zalig…!!

En nog wat wilde bloemen op de strobalen.

Ik word hier in ieder geval heel vrolijk van.

Mip

One thought on “Experimenten.

  1. Wat zo fijn is aan vriendschap, is dat je die door tijd en plaats heen voelt. het lijkt al jaren geleden die ene wespensteek. Het lijkt eeuwen geleden, die miserabele boodschap van de artsen. Maar vriendschap is voorbij elke insectensteek, voorbij elke diagnose, voorbij welke kiste, gezwel dan ook. Regelrecht uit het hart kan gezegd worden: ik hoop dat de ander elk ongemak bespaard mag blijven. Ik deel graag uit, maar heb het helaas niet voor het zeggen.
    We genieten dan maar met volle teugen wat ons gegeven wordt. En ja, die tuin van jullie ziet er goed uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s