Festijnen waarbij eten en drinken niet ontbraken.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

We zijn alweer een tijdje uitgejankt na het vorige verhaal. De ongeveer 50 kilo tomaten die werden gered liggen alweer lang en breed in de vriezer. Hans, de schat, stookte een houtvuur terwijl de zon op zijn rug brandde en kookte de tomaten tot heerlijke geurige sausen. Mooi dat zo’n herinnering gewoon de vriezer in kan. Maar we waren niet de enigen die onze zoute tranen lieten vloeien. In onze vriendenkring is zo ongeveer een zee bij elkaar gejankt om het verlies van zoveel planten, vruchten en groenten. We raken er bijna niet over uitgepraat. Bijna schrijf ik want vriendschappen en vrolijkheid voeren nog steeds de boventoon.

De vrolijkheid begon toen wij besloten Sissi kennis te laten maken met water waarin je kunt zwemmen. We reden met haar naar het meer van Orfü en de eerste kennismaking maakte meteen alweer veel tranen los. Maar dit keer van het lachen. Met geen zeven paarden was zij het water in te krijgen. Haar verzet op de gladde trap ging met vier poten tegelijk waardoor er het welbekende Bambi op het ijs-effect ontstond. Het gooien van ballen had geen enkel effect. Ook niet toen Hans in het water haar lokkend riep. Op een onbewaakt moment gaf ik haar een zetje in de goede richting. Haar poten sloegen hoog uit het water en als een speedboot keerde ze terug naar de kant. Ze schudde zich uit en bedacht zich meteen. Ze rende de trap af, sprong, hoog door de lucht, met vier poten tegelijk in het water en zwom naar Hans. Het begin van een geweldig leuke middag en een niet meer te stuiten Sissi die een paar uur later totaal uitgevloerd achterin de auto lag te slapen.

Omdat Pip en Beau toch danig de pest in hadden dat zij thuis in eenzaamheid waren achter gelaten beloofden we een herhaling maar dan met zi’n allen. Beau was niet meer te houden toen hij het water zag maar eerst moesten we onze rustplek in orde maken. Drie honden vastgebonden aan een boom is best een zielig gezicht. Vooral als ze zacht jankend van het water naar jou staren. Het werd een ware feestmiddag. Een Golden Retriever die tevens naar de naam Sissi luisterde keek met verdrietige ogen naar de drie ballen die steeds aan haar voorbij vlogen. Gelukkig had ik nog een extra tennisbal meegenomen voor verlies. Met dank aan P&K die bij hun laatste bezoek een hele plastic tas vol hadden achtergelaten. En ondanks dat het buiten ver over de dertig graden was hadden wij een middag die je op z’n minst “cool” zou mogen noemen.

Picture 13

 Met Sissi en met Blonde Sissi. Pip had de zware taak om alle honden er op te wijzen waar ze hun bal hadden achtergelaten.

Picture 14Picture 15

Bommetje!

In het dorp werd ondertussen gewerkt aan allerlei activiteiten. Eerst waren er de paardenraces met boeren karren. Een festijn waarbij eten en drinken natuurlijk niet mocht ontbreken.

Picture 12

Foto van Hans. Ik zeg niet al teveel.

Niet veel later was er de Romadag. Waar iedereen welkom is maar waar de Roma voor die dag al hun kunsten laten zien. Een festijn waarbij eten en drinken wederom niet mocht ontbreken.

Gisteren was er dan de dorpsdag van Gerde. Een festijn waarbij eten en drinken alweer niet niet mochten ontbreken.

Foto’s volgen nog.

Maar tussendoor hadden wij donderdag vriendin E op bezoek die nog een nacht bleef slapen. Een festijn waarbij eten en drinken voor de zoveelste keer niet mocht ontbreken.

Picture 19

Een gevuld inktvisje voor onze lieve E.

Vrijdag was er in Pécs een geweldig mooi optreden van Romadansers uit natuurlijk Hongarije maar ook Kroatië, Roemenië en Ukraïne. Het was een ware ontmoetingsplaats van vrienden en bekenden. Een festijn waarbij eten en met name het drinken natuurlijk niet mocht ontbreken. Daarom bleven we maar overnachten in een hotelletje in Pécs.

HIER DE VIDEO’S:

Zaterdag was er dan eindelijk de ontmoeting met Paul die wij alweer in geen zeven jaar in de armen hadden gehouden. Hij vertoefd een maand in Budapest en volgt daar een cursus die hem duidelijk moeten gaan maken hoe het nieuwe computersysteem binnen het bedrijf gaat werken. Hij bleef een nacht slapen. Heerlijk  was het. Maar we hadden ook nog een uitnodiging van vrienden M&T voor een tuinfeest bij hen thuis. Paul vond het geen probleem en met z’n drieën reden we een prachtige ontmoeting tegemoet. Een festijn waarbij, nee…het zal niet waar zijn, eten en drinken natuurlijk niet mochten ontbreken.

Picture 18

We houden het nu even rustig met festijnen waarbij eten en drinken natuurlijk niet mogen ontbreken. Hoewel? Morgen weer een dag en wie weet wat dat gaat brengen.

Mip

One thought on “Festijnen waarbij eten en drinken niet ontbraken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s