Vogelvlucht.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen. Het was vijf minuten nadat ze weer haar eerste ei na de winterstop had gelegd. Ze lag er vreemd bij. Niet zoals ze normaal gesproken in de straling van de zon zou zitten. Ook dat is een vreemde houding. Beetje schuin op haar zij en de vleugels zo ver mogelijk uitgestrekt, zodat de warmte in één keer opgenomen kan worden. Nee, Sophia Lorre lag nu languit op het beton met een slappe nek en de ogen vreemd gesloten. Ze was nog warm toen ik haar onderzocht op iets wat opmerkelijk zou kunnen zijn. Ik vond niets dat er op leek. Het was een fitte kip die ondanks haar dikke kont toch heel hard kon rennen als je haar riep. Een kip kan dus zo maar, zonder echt aanwijsbare redenen, dood omvallen. Nu is een dode kip heel triest, hoewel je dat niet zou zeggen als je al die naakte exemplaren strak in de folie in de schappen van de winkels ziet liggen. Maar als je een kip gekend hebt is dat toch heel anders. En aangezien we nog meer kippen hebben komen er toch zorgen. Is er een ziekte onder de kippen? De gekke kippenziekte of  hoe zoiets dan ook mag heten? Tot nu toe gaat het goed en ziet de rest van de groep er gezond uit. Ik hoop dat het zo blijft. Vorige week liepen wij rond in de tuin om te bekijken wat onze plannen voor dit jaar zijn en wat ook uitgevoerd kan worden. Het was een zonnige en warme dag, lente zeg maar. En nu de sneeuw voor het grootste deel gesmolten is en de grond alweer lekker ontdooit,  bekeken we de molshopen nog eens keer. Niet dat het veel helpt om er naar te kijken. Ik ga niet zeggen dat het het gesprek van de dag is, maar er wordt wel opvallend veel over gesproken. Waar maar weer uit blijkt dat wij niet de enige zijn met dit ondergrondse probleem. Naar aanleiding daarvan kocht Hans een doosje waarop een mol staat afgebeeld die een knapzakje draagt. Met andere woorden: de inhoud van het doosje zorgt ervoor dat de mol aan de wandel gaat. Tot nu toe is dat rondom het huis aardig gelukt. De rest van de tuin laten we maar even voor wat het is. Omgewoelde grond is natuurlijk ook fijn om in te zaaien, dus doen we er ons voordeel maar mee. Het was ook vorige week toen ik Hans wees op een enorme vlucht ganzen die gakkend over de tuin trokken. Ze trokken in zuidelijke richting. En dat terwijl de eerste ooievaars al gespot zijn, een maand of twee te vroeg. 2015 is nog maar net begonnen en het lijkt nu al een verwarrend jaar. Mip.

One thought on “Vogelvlucht.

 1. hoi,

  wat zit er in dat doosje met die mol met knapzak? Graag een foto.

  Wij “hadden” mollen verjagers op zonne-energie, die maakten een brommend geluid. Het gevolg was, dat onze Bengels ze allemaal gesloopt hebben. Het geluid zal hun wel ge-ergerd hebben. Wij stikken ook weer van de mollen. Ik hou het maar op de Keizers kronen. Prachtige planten en die hebben hun nut echt al bewezen .-) Met eigen ogen gezien, dat zodra de knoppen opengingen, de mol zijn tassen pakte .-)

  Lullig van die kip….

  Ik heb gisteren enorme vluchten ganzen hier over zien komen…i.d.d. richting zuiden.

  Ooievaars nog niet gezien.

  Voor mij mag het nog even ECHT winter worden. Ik heb de eerste bijen ook al gezien..

  Op zich mooi meegenomen, dit weer. Lekker veel hout droog kunnen leggen. Zelfs buiten koffie kunnen drinken! Alleen die baggerzooi….je wilt de hondjes niet zien…..

  Liefs,
  Ine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s