Vriendschap en regen. Hoe heerlijk beide kunnen zijn.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Het voelde als een ware zegen. De regen. Harde, grote druppels regen. Veel buien hebben we zien komen en aan ons voorbij zien trekken. Maar deze was raak. En hoe! Het was al wat koeler en daarom droeg ik een vest. Maar dat spul is natuurlijk niet waterdicht. Het kon mij niet deren. Ik had eerder de lust om te dansen. Mijn handen in de lucht en de grote druppels op mijn gezicht uit elkaar te laten spatten. 

Om niet helemaal door en door nat te worden slenterde ik alsnog vanuit de bosrand richting huis. De honden schudden steeds hun vacht waardoor ze omringd werden door een boog van kleine spetters. Aan Pip zag ik dat hij ervan genoot. Sissi daarentegen lijkt steeds meer op Jolene. Regen kan haar volstrekt gestolen worden. En Beau, hij houdt het ook liever droog. Als het gaat om regen dan, want spelen met water is dan wel weer zijn grootste lust. Terwijl de wind nu toch behoorlijk begon aan te trekken en de temperatuur in één klap daalde naar koud stond bij het hek een paraplu op mij te wachten. Ron hield geduldig de poort open en geleidde mij naar huis. Hoe galant!

Zondag aan het eind van de middag stopte hun auto voor het hek. Ik bedacht ineens dat een jaar toch heel lang kan duren, maar tegelijk leek het ook weer verleden week dat zij hier waren. De vanzelfsprekendheid van hun verblijf hier voelt heerlijk. Ron pakt de dingen aan die gedaan moeten worden. Zoals het weer herstellen van het houthok. Hij doet dat in alle rust. Steekt nog eens een pijpje aan, zoekt hout wat hij kan gebruiken voor het herstel en timmert en schroeft de hele boel weer recht zodat we er weer een jaar tegenaan kunnen. Arwen heeft voor caravan een eigen naaiatelier opgezet. Er komen nieuwe gordijnen in de caravan en gisteren hoorde ik haar al over andere objecten die of gerepareerd of vernieuwd moeten worden. Ik heb haar wel gevraagd er geen Indiase arbeidstijd op na te houden. Er moet natuurlijk wel tijd overblijven voor vrijetijdsbesteding.  Ook Hans is weer lekker aan de arbeid. Was hij vorige week nog driftig bezig met het maaien van een pad door de achtertuin nu gaan zijn gedachten nog enkel uit naar de zonneovens die gebouwd moeten gaan worden. Maar natuurlijk niet zijn gedachten alleen. 

En ik? Ik verdiep me in de moestuin die door alle droogte van de laatste maanden een moeizame start heeft. Dat wat betreft de grond. Maar de strobalen, die in voorbereiding zijn voor al het plantgoed dat er in moet komen en de zaden die er al in staan, gaan geweldig goed. Vooral nu het druppelsysteem weer in werking is gezet en de druppels precies daar vallen waar de plantjes het nodig hebben. Dat scheelt een hoop gezeul met kruiwagens vol gieters met water. En nu de regen van gisteren gevallen is hebben we weer goede hoop op al die mooie bloemenzaden die we een tijd geleden met een vrouwengroep in de grond gestampt hebben. Ik hoop dat Ron en Arwen de eerste bloei zullen meemaken. Maar ze blijven nog wel een tijdje.

Picture 1

En nog voor de regen viel kwam deze regen. De blauwe regen.

 

Mip

4 thoughts on “Vriendschap en regen. Hoe heerlijk beide kunnen zijn.

  1. Ooooh wat klinkt dat weer heerlijk, zo vertrouwd met z’n 4tjes, genietiegenietie! Ben stiekem best beetje jaloers hoor. Dikke zoen!

  2. ..toen ik vanmorgen met een zakje zaad in de weer was dacht ik nog….hoe zou het met het zaadproject van Mip en Hans zijn…krijg gelijk antwoord uit Hongarije op mijn vraag vanmorgen…!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s