Klerenweek.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

De postbode glundert meestal als hij een pakketje in plaats van een rekening overhandigt. Nu was er een vervanger. Hij reed de auto vlak voor het hek en toeterde ongeduldig. Hans keek met vraagtekens. Hij was niet in afwachting van een pakje zover hij wist. Maar toch werden zijn handen ineens volgestopt met een flinke doos. Mijn naam prijkte erop daarom werd de doos in mijn handen gestopt. Ik keek naar de afzender en kreeg er een warm hart van. K&T, de kindervrienden uit Holland hadden weer aan ons dorp gedacht. En hoe! Bovenop springtouwen in lekker fel roze, kleurkrijtjes om de stoep eens lekker op te fleuren en stickers voor jonge meiden en jongens. Daaronder een stapel babykleertjes voor een pasgeboren jongen. 

Ondertussen weet ik de weg wel. En als ik de weg niet weet kan ik altijd weer iemand vinden die de weg wel weet. We brachten de doos naar onze nieuwe wethouder die het samen met Brigita in ontvangst nam. Ik wees op mijn naam en op de naam van de afzender. Dit om nog eens duidelijk te maken dat het zeker niet van ons afkomstig is. Na een seconde wisten ze al wie hier heel gelukkig van zou worden. De speeltjes zouden worden verdeeld onder enkele kinderen, de jongensbabykleertjes bleven in de doos en werd in zijn geheel overhandigd aan een gloednieuwe moeder van een jongensbaby. De complimenten K&T! Ze is er straalgelukkig mee.

Omdat R&A ook nog een paar zakken met kleding voor de volwassen mens hadden achtergelaten, werd het ook tijd om die bij Brigita af te geven. “Eerst even zelf kijken en daarna doorgeven aan degene die er iets mee kan”. Ze lachte en hield een fantastische zacht roze ochtendjas voor haar lichaam. “Moet ik eerst nog maar eens dertig kilo afvallen, maar zo lang kan dat niet wachten”. Ze zoekt alles uit en zondag hoor ik waar het allemaal gebleven is. Komt vast allemaal goed terecht. 

Kleren. Op dit moment weet ik al bijna niet wat ik aan moet trekken. Vroeg in de ochtend hemdje en korte broek. Later op de ochtend banjer ik rond in bikini en als we bezoek krijgen trek ik daar een flinterdun zomers jurkje overheen. Zoals gisteren toen Hans voor P&E een kip aan het spit roosterde. Lekker warm ook zo’n kolenvuurtje terwijl het in de schaduw toch 32 graden was maar het resultaat was verbluffend lekker, dat vonden we alle vier. In de avond, als de zon is gezakt, gooi ik met de honden, althans de honden rennen en ik gooi frisbees. Dan is het zaak de boel goed af te kleden, omdat sinds kort de mug weer in opkomst is en mijn bloed lust als was het wijn uit het beste vat. Lange broek, kaplaarzen en een goed afsluitende bovenkleding. Warm is het wel, maar muggenbeten zijn toch erger. 

 

Picture 29

Beau rent buiten beeld in afwachting van zijn roze frisbee. De fotograaf zelf hadden we niet opgemerkt. Sissi is eigenlijk al de kampioen van alle drie. Zij is de snelste en vangt het beste. 

En als de frisbees gegooid zijn en de honden hijgend van uitputting naast mij naar de achterkant van de tuin wandelen kijken we nog even naar de bloemenzee die zich steeds meer in haar schoonheid laat zien. Het monster Ambrosia is nog niet uitgeroeid want soms ontdek ik ze verscholen onder de schoonheden. Een wolf in schaapskleren. En als ik ze zie, dan trek ik ze met wortel en al uit de aarde, zeker wetend dat die zich niet meer kunnen vermenigvuldigen. 

Picture 28

Een piepklein overzicht van de bloemenpracht. Zonder Ambrosia.

Eenmaal thuis wacht mij een heerlijke douche. Voor het slapen gaan geniet ik bij de open deur van de nachtegaal en bij het ochtendgloren is mijn wekker een leeuwerik. Een zingende ode aan een nieuwe dag die komen gaat. 

 

Picture 27

Hoewel Hans deze foto maakte bij het vallen van de avond is deze leeuwerik toch ook weer als eerste bezig met zijn ochtendzang. Mijn wekker.

Mip.

 

One thought on “Klerenweek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s