Het leven is best wel leuk.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Het koele natte gras langs mijn voeten brengt precies die verkoeling die het aangenaam maakt. De zon is alweer even op terwijl het nog voor zessen is. Drie honden die me uitdagen tot een spel. Maakt niet uit wat. Stok, bal of frisbee. Dan horen ze water en verdwijnen uit het zicht.

Ze kennen het geluid van water heel goed. Hans geeft steevast iedere morgen de moestuin water. De jong aangeplante bomen achter in de tuin doet hij met gieters. Ik zie Beau van de grond los komen en hoor: Nu niet Beau! Later, maar niet nu! Beau is een gehoorzame hond maar als het om water gaat begrijpt hij geen enkel woord.  Beau komt nog hoger van de grond en hapt in het mondstuk. De straal verdwijnt in zijn bek. Sissi kijkt leergierig toe en rent heen en weer. De straal volgt haar, geen ontkomen aan. Poes Zsazsa springt met vier poten tegelijk uit het hoge gras. Uit haar slaapt gerukt door vallend water. Pip raakt opgewonden van water en blaft Hans uitdagend toe. Het water verdwijnt in zijn veel te dikke zomerjas. Als het spel gespeeld is zoeken ze een schaduwplek en laten zich zuchtend in rustte vallen. Voor mij tijd om oogst binnen te halen. Dit keer de bietjes, tuinbonen, frambozen en courgettes. De groentekistjes raken al snel vol. Tijd om naar huis te gaan voor een stevig ontbijt. Ik luister even niet naar het fruit dat achter mij van de boom valt. Aan het einde van de dag is vroeg genoeg.

We hebben eigenlijk best een leuk leven bedacht ik me toen ik naar huis liep en de garage passeerde waar krielkip Anya (Hongaars voor moeder) haar lang gekoesterde wens in vervulling zag gaan: Moeder worden. Twee donzen dotjes die nog even in de garage blijven wonen om hen te beschermen tegen gevaar van: katten, honden, roofvogels en zelfs eigen zusterkippen die hun snavel er niet voor omdraaien om een gruwelijke moord te plegen. 

Picture 17

Picture 16

 

Wat het leven natuurlijk ook leuk maakt zijn feestjes. Zoals vorige week toen onze schoolvriend Cornelis zijn verjaardag vierde. En gelukkig hebben we niet voor niets bij elkaar op school gezeten want zijn Hongaarse vriendenkring is groot en dan is de taal spreken en verstaan toch altijd een stuk makkelijker. Het werd een spetterend feest waar de dans natuurlijk niet ontbrak. De wijn trouwens ook niet. Voor ons was een slaapkamer in orde gemaakt en dat was heel fijn. Dansen en zingen tot ver na middernacht en de volgende ochtend wakker worden in een fijn gezelschap en een heerlijk ontbijt. Dan is het leven best wel leuk. 

Zwemmen hoort ook bij het leuke leven. Vooral met honden. Vrijdagmorgen in alle vroegte reden wij naar de hondenzwemplek. Vroeg, want dan zijn er weinig of geen mensen waardoor je in alle vrijheid de honden los kunt laten rennen en zwemmen. Zonder dat ze mensen in hun enthousiasme lastig vallen met het schudden van de hondenjas vol water, waardoor mens en de handdoek waar ze op liggen in één keer drijfnat zijn. 

Picture 24

 

Picture 19

 

Picture 21

 

Picture 20

 

Picture 23

 

Picture 22

 

Tegen het einde van de vrijdagmiddag hadden we nog een feestje. Vriendin Eli was jarig en vierde dit op het terras van de dorpskroeg. Een heerlijke plek in de schaduw. Het was leuk om met oude bekenden weer even te dollen en grappen te maken. Vrolijkheid maakt het leven altijd leuker. Tegen de tijd dat de zon ging zakken reed ik terug naar huis. Het is maar goed dat het enkele kilometers rijden is want zo’n lage koperen ploert recht in mijn ogen maakte dat ik bijna op de tast terug moest rijden. 

Gisteren gingen we zelf zwemmen. Zonder honden dit keer maar wel met vrienden Gabor en Zsazsa. De plek die weinig mensen kende is bekend geworden zo blijkt nu. Rond twee uur kon er geen handdoekje meer bij en kolkte het water van het meer van zwemmers en bootjes en luchtbedden en honden natuurlijk. Maar verrukkelijk was het zeker. 

En vanmorgen toen ik zo liep te slenteren tussen het natte gras en ik de artisjok in bloei zag staan en de takken van de abrikozenboom bijna hoorde kreunen onder het gewicht van haar vruchten, bedacht ik nog eens dat het leven best wel leuk is.

Picture 18

 

Picture 25

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s