Sterretjes.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Smart telefoons zijn magisch. We zagen om twaalf uur het vuurwerk vanuit Rotterdam-Zuid. Heftige kleuren en knallen rolden zomaar ons huis binnen. Beau, die al onder de bank lag door de twee babyrotjes en een verdwaalde vuurpijl die in ons dorp werden afgestoken, dook nu nog dieper weg. 

En wij? Wij hadden onze eigen sterretjes. Buiten. Stralend aan een kraakheldere hemel. Ik dook nog eens flink in de kraag van mijn jas, omdat -10 best koud is zo in de nachtelijke uren. Ik bleef maar kijken tot het mij bijna ging duizelen. Toen zag ik de maan. Hans! Kom snel! De maan hangt op zijn kop!  Het kwam niet door de bubbels in de champagne. Het kwam ook niet door de vers gebakken oliebollen die Hans een paar uur daarvoor had gemaakt. Het was de maan zelf die ondersteboven hing. Ik hoorde naast mij het klikken van de camera en wist dat dit moment was vastgelegd. Een ondersteboven maan tussen al die prachtige sterren.

Picture 9

En dit wens ik jullie allemaal toe voor 2016. Dingen waarover je kunt verwonderen, waar je zelf ondersteboven van raakt en waar je ontzettend van kunt genieten. Het zien van schoonheid. In alle gezondheid, vrede, geluk en voorspoed.

Mip

 

3 thoughts on “Sterretjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s