Wintersport.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Het was de dag dat de zon nog scheen en het 24 graden was. Ze waren twee dagen onderweg geweest. Met een tas vol korte broeken, bikini, zwembroek, dikkere truien en lange broeken voor de avonden. De caravan was schoon, het gras gemaaid,

Het is alweer de negende keer en het weerzien was fantastisch en is fantastisch. Hoewel de weervoorspellingen niet al te best waren haalden wij onze schouders op. Niet zelden klopt er weinig van die voorspellingen.

Picture 3

Al die jaren dat ze hier hun meivakantie doorbrengen heeft het best weleens geregend. En natuurlijk was er ook wel een koudere dag tussendoor. Maar dit jaar is alles anders. Het is koud, nat en guur. Er is zelfs flinke vorst in de nacht geweest. Met als gevolg dat veel bloesem en bladeren bevroren zijn. Jonge plantjes als natte dweilen op de aarde liggen en bijna alle notenbomen (vries)verbrande bladeren hebben. Maar ook sommige druiven die al vrucht droegen zullen dit jaar geen druif geven en zeker geen wijn.

Maar zodra de regen weg is getrokken en de zon een beetje gaat schijnen zijn we buiten. Arwen, verdiept zich net als alle jaren in het ongewenste kruid en maken wij plannen voor het invullen voor de moestuin. Terwijl Ron zich sterk maakt voor het afmaken van de schutting waar vorig jaar een start mee gemaakt is. Klussen, dat is wat ze willen. Maar het liefst natuurlijk wel met een beetje zon op het gezicht. 

Picture 4

Projecten, elk jaar weer wil hij projecten. Dat is fijn voor hem en heel erg fijn voor ons natuurlijk.

Picture 5

Het stukje grond voor het huis wordt klaar gemaakt voor de “Proeftuin”. Heerlijk weer was het toen wel.

Het is heerlijk dat ze er zijn en fijner nog dat ze nog een week blijven. Vandaag nog koud en nat. Maar morgen gaat de zon schijnen en wordt het lekker weer. U zult ons niet in huis vinden, maar de hele dag buiten. Opnieuw inzaaien wat door de vorst is dood is gegaan en veel kweekgoed dat nu nog binnen staat zal dan eindelijk de grond in mogen. 

De bikini’s, zwembroeken en korte broeken blijven nog even in de koffer. Het lijkt verdorrie wel wintersport. Maar we hebben het goed met elkaar en die warmte zou ik toch voor geen goud willen missen.

Mip

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s