Achterstallig onderhoud deel 2.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Ze kwam aan per taxi vanaf het vliegveld. We haalden haar op bij de afgesproken plaats op het parkeerterrein hier 10 km vandaan. Ze was verbaasd hoe groen het hele land was. Voor haar de derde keer hier en steeds in een ander jaargetijde. Dit jaargetijde, zo eind augustus is haar heel goed bevallen. 

Voor dit jaar stonden er kooklessen op het programma. Niet dat ik mezelf had aangeboden. Het was haar wens, omdat ze vorige keren hier altijd lekkere gerechten kreeg voorgeschoteld. Ga een kookboek schrijven roept ze steeds maar weer. En ook deze keer. Ik bedacht gerechten die goed voor te bereiden zijn voor meerdere gasten tegelijk. Maar ook bouillons die eigenlijk helemaal niet moeilijk te maken zijn maar wel heel smakelijk zijn. Betoverend door hun eenvoud. 

Haar komst hier bestond natuurlijk niet alleen uit koken. Margreet is  namelijk holistisch masseuse en is daar steengoed in. Hans had al de wens uitgesproken om onder haar handen een ander mens te worden. Ik hoorde op een afstand dat zij de juiste problemen te pakken had. Omdat er één probleem niet goed vindbaar was doken zij samen het internet op om nog eens goed te kijken waar het zich zou kunnen bevinden. In ieder geval was duidelijk dat het niet de uitstraling was van de prostaatkanker die er nog steeds zit. Na nog een massage had ze het probleem onder de knie en danste Hans weer als een vlinder door het huis. Wil jij geen massage? Vroeg ze. Ik opperde dat mijn lichaam deze dagen in zeer goede conditie is en dat er geen voelbare problemen waren. Een half uur later wist ik dat ik knopen in mijn onderarmen had en een enorme knoop in mijn rechter bil. Kurkuma zou goed voor jou zijn om die reumahanden een beetje te herstellen. Ik keek haar verbaasd aan en vertelde dat zus Ineke en zwager Koos een kilo voor ons hadden gekocht en dat die kilo nu onderweg naar Hongarije was. Bij hen in de auto. 

Natuurlijk hebben we gezwommen, oude en nieuwe verhalen opgehaald. De week was om voor we er erg in hadden. Bij het uitzwaaien bedacht ik dat wij toch maar een stelletje bofkonten zijn met zulke vriendschappen.

Mip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s